Lease this WebApp and get rid of the ads.
scarlett
Re: Omaan outoja lahjoja, auttakaa!
Thu Oct 9, 2008 20:52
82.181.86.178 (XFF: 10.164.78.254)

Ensimmäisenä kuvaamasi kokemus on selvästi n. astraalimatkailua eli ruumiistairtautumiskokemus (eng. OOBE tai OBE = out of body expirience). Löytyy paljonkin ihmisiä jotka pystyvät samaan, harva vain on tilanteessa "haluamattaan". Yleensä ihmiset nimenomaan haluavat oppia ruumiistairtautumisen ja harjoittelevat sitä mm. valveuni-harjoituksilla. Taidon oppiminen onkin sangen vaikeaa ja vaatii paljon omistautunutta ja kärsivällistä duunia. Olisi mielenkiintoista tietää oletko tosiaan vain "syntynyt kyvyn kanssa".
OOBE:ta ei ole onnistuttu todistamaan ns. aidoksi, eli sellaiseksi, että ihminen oikeasti irtautuisi ruumiistaan. Sitä on kyllä tutkittu esim. asettamalla viesti talon katolle ja pyydetty harjaantunutta OOBE:n harrastajaa käymään lukemassa se. Ei onnistunna. OOBE-tutkimusten koehenkilöt ovat myös yleensä kuvailleet paikkoja väärin.
OOBE on siis aivojen tuotetta, eräänlainen valveuni. Se on tietysti todella mykistyttävä kokemus, pelottavakin, mutta vain hallua, aivojen sähköistä ja kemiallista ilotulitusta. Tämä tukee hyvin myös niitä testituloksia, jotka kertovat koehenkilöiden muistavan huoneita, jotka ovat ennenkin nähnyt. Sinäkin olet nähnyt tuntemasi henkilön asunnon sisustuksen, mutta jos antaisin sinulle koordinaatit ja laittaisin viesti jonnekin päin kotipaikkakuntaasi, et varmasti osaisi kertoa sitä minulle käymättä fyysisesti sitä katsomassa.
Voi myös olla, että kokemuksesi on vain vahva valveuni (lucid dream). Se on hyvin samankaltainen ilmiö, ellei sama. Valveunessa tosi ja uni sekoittuvat ja pystyt hallitsemaan unen kulkua. Kokemuksena vahva.
Netissä on paljon yhteisöjä jotka järjestävät OOBE meetingejä tyyliin: nyt kaikki Time Squerille astraaliolentoina ja sitten kaikki yhdessä sieltä pyramideja katsastamaan! Sieltä voisit saada tietoa myös muilta asiaan uskovilta.
Vaikka kokemuksesi olisikin vain aivojen sekopäistä sirkusmusiikkia, se voi silti olla mahtavaa, eikä yhtään sen vähäisempää, kuin jos se olisi totta.

Ajatuksenluku onkin yksinkertaisempaa. Eleistä ja ilmeistä ihminen lukee paljon huomaamattaankin. Tiesitkö, että ihminen huomaa toisen ihmisen hartioiden asennossa pienimmätkin muutokset? Et tietenkään huomaa sitä tietoisesti, mutta aistit toisesta ihmisesta todella paljon asioita huomaamattasi. Aivosi suodattavat ja tulkitsevat tiedot huomaamattasi ja tilanne tuntuu ajatuksenluvulta. Olet varmaankin myös ihminen joka ei ole yleensä joukon keskipisteenä vaan pidät muiden tarkkailusta.
Jos keksit mitä muut ihmiset ajattelevat, et varmasti osaa lukea täysin vieraiden ihmisten ajatuksia, vai mitä? Äskeiseen liitettynä tietyn ihmisen hyvä tuntemus, eli osaat etukäteen aavistaa hänen ajatuksenkulkunsa- VÓILA - osaat lukea hänen ajatuksensa oikein tai vain arvata yllättävän hyvin.
Tässäkään asiassa ei mitään sen epäcoolimpaa, olethan sangen hyvä ihmistuntija, jos totta puhut.

Lopuksi, joku taisikin jo mainita, mene ihmeessä ja ilmoittaudu; sinua haluttaisiin varmasti tutkia OOBE kokemuksesi aikana. Onhan ilmiö myös aivojen kannaltakin kiinnostava, vaikkei se olisikaan totta.

 • Omaan outoja lahjoja, auttakaa!Peukku, Tue Apr 22 21:53
  Tästä asiasta puhuminen tuntuu todella oudolta, sillä olen saanut pohjalaisen kasvatuksen,jossa kaikki epänormaalit ilmiöt luetaa horoskooppien ohella "humpuukiksi". Kuitenkin tunnustan omaavani... more
  • Re: Omaan outoja lahjoja, auttakaa! — scarlett, Thu Oct 9 20:52
  • ei hätää...Nemean, Sun Sep 28 01:04
   Useimmiten suhteudun suhteellisen skeptisesti tämänlaisiin asioihin, varsinkin kun joku tuntematon sen kertoo, mutta tiedän joillain ihmisillä olevan tällaisia kykyjä, eikä siinä mielestäni ole... more
  • Re: Omaan outoja lahjoja, auttakaa!Humanizer, Thu May 15 09:20
   Menet kuule Helsingin yliopistolle ja pyydät että sua tutkitaan. Kun virallisissa puitteissa teet nuo temppus niin eiköhän sulla ole juttukavereita loppuelämäksi. Siellä on ihan professoreita jotka... more
  • heifsda, Fri May 2 15:43
   ooks miettiny et sul vois olla skitsofreenia?!:S
   • Re: heiblau, Fri Aug 1 00:28
    jos pystyt todistaa taitosi nii meet sen skeptikko taikuri james randin juttusille, se oli luvannu huomattavan summan rahaa joka onnistuu todistaa tollaset kykynsä,
Click here to receive daily updates